Comandamentul strategic al SUA

Statele Unite trebuie să se adapteze la schimbările globale și să își modifice prioritățile de comandă strategică pentru următoarele decenii. În acest context trebuie reconstruit sistemul de comunicații comandă și control și îmbunătățită tehnica de luptă nucleară apreciază șeful nominalizat al comandamentului Strategic al SUA.

Pentru viitorul șef al Comandamentului Strategic al Statelor Unite, generalul de aviație Anthony Cotton, principala provocare este reprezentată de cei doi rivali, aproape egali, -Rusia și China – spre deosebire de predecesorii săi care au avut de-a face doar cu amenințarea Moscovei.

China și-a propus să-și extindă arsenalul nuclear. Potrivit cifrelor furnizate de Națiunile Unite, China are în prezent aproximativ 350 de arme nucleare. Oficialii chinezi au spus că vor să mărească acest arsenal la aproximativ o mie în doar câțiva ani. La rândul său, Rusia deține în prezent aproape 6.000 de arme nucleare.

Accelerarea programului nuclear de către China trebuie luată în calculele strategice ale SUA. Timp de generații Statele Unite au acumulat experiență în gestionarea strategiei nucleare a Rusiei însă abordările Chinei sunt diferite. Cum se vor produce aceste dezvoltări și ce este necesar să facă Statele Unite și aliații săi reprezintă o temă de studiu de actualitate.

Capabilitățile nucleare ale Statelor Unite continuă să fie sigure, de încredere, fiabile și eficiente, a dat asigurări generalul Cotton care a deținut funcția de șef al Comandamentului Forțelor Aeriene pentru lovituri globale, fiind responsabil de modernizarea așa numitei triade nucleare care include submarinele purtătoare de rachete Columbia, bombardierele B-21 și rachetele balistice intercontinentale. Noile sisteme susțin că Statele Unite „vor continua să asigure credibilitatea descurajării nucleare pentru deceniile viitoare”. La baza modernizării triadei nucleare se află sistemul dedicat de comandă, control și comunicații. „Deși sistemul actual este sigur și rezistent, modernizarea și susținerea acestei capacități este la fel de importantă ca platformele sistemelor de arme în sine” – a spus generalul american citat de site-ul Pentagonului.

Comandamentul Strategic al SUA este responsabil de monitorizarea amenințărilor globale și de executarea operațiunilor în conformitate cu strategia națională de apărare. „Mă angajez să comand o forță comună rezistentă, capabilă să desfășoare operațiuni pe mai multe domenii concentrate pe descurajarea agresiunii și, dacă este necesar, să apere această națiune”, a mai spus generalul Anthony Cotton nominalizat pentru a prelua Comandamentul Strategic al Statelor Unite.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress