ActualitateŞtiinţă & TehnologieStiri externe

Armata ungară a achiziţionat 16 elicoptere Airbus

Armata ungară a cumpărat 16 elicoptere de tip Airbus. Acordul cu privire la achiziţionarea acestora a fost semnat, la Budapesta, în sediul Ministerului Apărării. Informaţia a fost transmisă de agenţia MTI. Împreună cu elicopterele, Airbus va oferi un pachet extins de instruire și suport.

Iniţial, Ministerul ungar al Apărării comandase 20 de elicoptere militare H145M echipate cu managementul inovativ al armei HForce în cadrul programului de modernizare militară Zrinyi 2026, informează site-ul oficial Airbus.

Slovacia va cumpăra 14 avioane F-16 Block 70/72 direct de la Lockheed Martin

Slovacia va achiziţiona 14 avioane de război F-16 produse de SUA, ca parte a unui contract ce reprezintă cea mai mare achiziţie militară, făcută în calitate de stat membru al NATO, a declarat prim-ministrul Peter Pellegrini, la 12 decembrie, renunţând la obiecţia sa anterioară de blocare a achiziţiei, informează Defence Blog Slovakia.

F-16 Block 70/72

Ministrul slovac al Apărării, Peter Gajdos a semnat miercuri un contract cu vicepreşedintele grupului american Lockheed Martin, Ana Wugofski, referitor la achiziţionarea a 14 avioane de vânătoare F-16 Block 70/72. Cele 14 aparate F-16 Block 70/72 urmează să înlocuiască avioanele MiG-29 pe care le utilizează forţele aeriene slovace.
Primele patru aparate F16 sunt programate să fie livrate până în 2022, iar restul în anul următor.

,,Slovacia va fi pe deplin compatibilă cu ţările NATO şi UE după cumpărarea acestor avioane. Până în 2022, producătorul va livra patru aeronave, restul de 10 vor fi livrate până în 2023 „, a precizat ministrul slovac al Apărării, Peter Gajdos.

Slovacia a ales între F-16 şi Gripen

Slovacia a analizat anterior achiziţionarea avioanelor de război Gripen, realizate de Suedia.
Departamentul de Stat al SUA a aprobat acordul F-16 în aprilie. Guvernul Slovaciei a decis în mod oficial, în iulie, să continue achiziţia.

Slovacia cumpără cel mai recent şi avansat F16

Lockheed Martin F-16 Block 70/72 este cel mai recent şi mai avansat F-16 de pe piaţă

F-16 Block 70/72 este un avion de generaţia a-IV-a patra, cu radare îmbunătăţite, sisteme informatice care operează în timp real, sisteme care protejează aeronava împotriva loviturilor de la sol, sisteme care urmăresc activitatea pilotului şi salvându-l în caz de pierdere a conştiinţei, precum şi sisteme cu o gamă largă de operare şi acurateţe a armelor de foc.

Avioanele din generaţia a 5-a F-22 şi F-35 – sunt echipate cu aceleaşi sisteme integrate, iar instalarea acestora pe un F-16 Block 72, a făcut ca avionul să devină unul de generaţia 4+.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress