Aeronava Mirage 2000 dispărută de pe radare în Franţa: de negăsit

O aeronavă Mirage 2000 dispărută miercuri de pe radare în Franţa: echipajul, căutat în continuare. Echipele de intervenţie au continuat joi căutările celor doi membri ai echipajului unui avion de vânătoare francez Mirage 2000, care a dispărut de pe radare miercuri, înainte de prânz, la scurt timp după decolarea sa de la baza aeriană Nancy-Ochey (Departamentul Meurthe-et-Moselle), în estul Franţei, şi ale cărui fragmente au fost descoperite în zona montană Jura, potrivit jandarmeriei franceze, citată de agenţia de presă Belga. Informaţia a fost transmisă şi de BBC.

Căutările, suspendate pe parcursul nopţii, au fost reluate joi dimineaţă, în jurul orei locale 07:30 în zona comunei Mignovillard (Jura), unde în ajun au fost găsite câteva fragmente ale aparatului.

‘Prioritatea este să ştim ce s-a întâmplat cu echipajul’, a declarat ministrul apărării, Florence Parly. ‘Mobilizarea pentru găsirea epavei avionului şi a ocupanţilor săi este totală’, a adăugat ea.

Aparat Mirage 2000 dispărut fără urmă

Enigma disparitiei aeronavei Mirage 2000Cei doi membri ai echipajului – pilotul şi navigatorul – nu au dat niciun semn de viaţă de la dispariţia aparatului. ‘Sperăm să-i găsim în viaţă. În acest stadiu, ei sunt daţi dispăruţi’, a declarat miercuri seara purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene franceze, colonelul Cyrille Duvivier. Conform jandarmeriei din zona de est a Franţei, circa 150 de militari au fost mobilizaţi pentru căutarea celor doi membri ai echipajului. ‘Toate mijloacele au fost puse în acţiune într-o zonă vastă, într-un mediu puţin favorabil, întrucât este vorba de o regiune împădurită, în condiţii meteorologice nu prea blânde’, din cauza ninsorilor abundente.

Resursele importante desfăşurate miercuri au permis localizarea unor fragmente ale avionului în zona comunei montane Mignovillard, în apropiere de graniţa elveţiană.

Mirage 2000, un avion de vânătoare/bombardier polivalent, a dispărut de pe radare miercuri în jurul orei locale 11:00 în timp ce efectua un zbor de antrenament la altitudine joasă în munţii Jura. O anchetă pentru ‘investigarea cauzelor accidentului’ a fost deschisă de parchetul din Metz.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*