Rusia atacă pe trei fronturi

O analiză publicată de Statul Major General de la Kiev susține că Rusia atacă pe trei fronturi și se apără pe patru. Grupul Wagner face presiuni pentru a recruta studenți africani care studiază în Federația Rusă.

Războiul din Ucraina devine din ce în ce mai complicat pentru Rusia și impune celor două tabere eforturi mari pentru susținerea liniilor frontului. Luptele continuă și pe perioada iernii fiind înregistrate zone unde confruntările se duc din tranșee, similar cu Primul Război Mondial.

Armata rusă intenționează să intre în ofensivă pe fronturile Lyman, Bakhmut și Avdeevka, apărându-și în același timp pozițiile de forțele ucrainene pe fronturile Zaporozhye, Krivoy Rog și Herson. Statul Major General al Armatei Ucrainei transmite că riscul de noi lovituri asupra infrastructurii critice de pe teritoriul Ucrainei persistă, armata rusă pregătește grupuri de aviație și transportoare de rachete.

Pe fronturile Volyn, Polissia și Siversky, situația nu s-a schimbat semnificativ; nu sunt semne de formare a unor grupuri ofensive ruse. Armata Roșie a asediat mai multe localități cu obuze de mortiere și artilerie grea.

Lupte intense continuă în jurul orașului Bahmut din estul regiunii Donețk, potrivit relatărilor rusești și ucrainene. Orașul a devenit o țintă importantă pentru forțele ruse, care nu au avut succes în ultimele luni în câștigarea de teritorii în estul Ucrainei și au fost nevoite să se retragă din multe zone.

Pe frontul Lyman, armata rusă se concentrează pe operațiuni ofensive. Întregul spectru de artilerie a fost folosit pentru a ținti localități din regiunile Lugansk și Donețk.

Pe frontul Bakhmut și Avdeevka, forțele ruse continuă să își concentreze principalele eforturi pe desfășurarea de acțiuni ofensive. Mai multe așezări au fost atacate cu tancuri și artilerie.
Pe frontul Novopavlivka, trupele ruse au efectuat atacuri asupra pozițiilor ucrainene din regiunea Donețk.

Pe frontul Zaporozhye, trupele ruse desfășoară operațiuni defensive. Și pe fronturile Krivoy Rog și Herson Armata Roșie se află într-o poziție defensivă în teritoriile ocupate. Sunt bombardate neîncetat trupele și așezările ucrainene de pe malul drept al fluviului Nipru și în special orașul Herson.

Presa ucraineană, citând mai multe surse, a semnalat că, în Rusia, studenți din Africa sunt recrutați de Gruparea de mercenari Wagner pentru a lupta în războiul împotriva Ucrainei. Sunt amenințați că dacă refuză li se vor majora cheltuielile de școlarizare sau li se vor anula bursele. Trei studenți de la Universitatea Federală de Sud din orașul Rostov-pe-Don au declarat că oficialii ruși de la universitate au făcut presiuni asupra studenților africani pentru ca aceștia să se alăture forțelor lui Vladimir Putin în luptele din estul Ucrainei. Informațiile au fost confirmate și de presa din Nigeria.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*