ISIS a capturat inca 150 de crestini

Nimeni nu-i poate opri si lumea civilizata este prea pretioasa si prea ocupata de propriul confort pentru a se gandi la aceasta plaga ce se dezvolta ca un cancer planetar: ISIS. CNN a difuzat astazi un reportaj despre 150 de crestini capturati de jihadisti pe care acesti barbari ameninta sa ii ucida. Mai mult, postul american de stiri informeaza ca 600 de faimilii de crestini (asirieni) s-au refugiat de ieri in catedrala Sf. Maria din al-Hasakah (Siria). Pentru cei care nu sunt familiarizati, asirienii sunt printre cei mai vechi crestini de pe planeta si vorbesc in continuare aramaica.
Initial s-a crezut ca au fost rapite intre 70 si 100 de persoane, de religie crestina, de etnie asiriana, printre acestea copii, femei si varstnici. Informatie transmisa de Osama Edward, fondatorul retelei Human Rights pentru populatia assiriana. Aceste personae au fost rapite de pe strada, din orasul Tal Tamer din nord-estul Siriei. Acesti crestini – potrivit lui Osama Edward – au fost mutati in baze controlate de teroristii ISIS.
150 de crestini capturati de ISISISIS detine acum mai multe posturi de radio cu ajutorul carora isi face propaganda. Prin intermediul carora anunta cati „cruciati” a ucis sau capturat. Propaganda ISIS functioneaza din ce in ce mai bine: pe internet pentru a ajunge la discipolii din Occident, pe unde radio pentru a ajunge la fanaticii din Siria, Irak si din Orientul Mijlociu. Undeva, in Franta, acolo unde presedintele Hollande a ajuns in fruntea statului si cu voturile populatiei musulmane, un grup Anonimus (Anonymus De France) lupta in online impotriva retarzilor din ISIS. O lupta asumata in spatiul virtual la care ar trebui sa contribuie si cele mai puternice organizatii militare pentru a contracara „masina de propaganda” a primitivilor din ISIS. Primitivi care lupta cu arme contemporane, cu sabia pe teren si cu campanii promovate viral pe internet. Un lant tectonic cu o falie ce pleaca din Orientul Mijlociu si se intinde pentru a prabusi placi importante ale civilizatiei.

Remember, remember the 5th November…

Un razboi pe care Anonimus Franta si l-a asumat impotriva barbarilor din ISIS. Cu atacuri cyber impotriva jihadistilor. O metoda care – desi pe un singur front – a dat ceva rezultate. Si care ar trebui sa fie urmata cu un plan bine pus la punct si de alte tari si nu doar de „anonimic” ci si de institutii de stat din Oicumena Europeana.

Ce se intampla insa in ‘teren”, in Siria si Irak, acolo unde acesti primitivi au controlul? Unde detin cateva statii radio de propaganda. Care nu sunt bruiate de nimeni. Si mai ales care nu sunt combataute de statii radio pe care atat NATO cat si SUA ar avea capacitatea sa le transforme in adevarate instrumente de lupta? Militarii americani si din NATO sunt specialisti in PSIOPS, au stiut in Afganistan sa lanseze din Hercules aparate de radio (tranzistoare) setate pe frecventa de emisie a statiilor radio psiops. Mai mult, o perioada buna a existat in zona Kandahar un post de radio american cu misiuni psiops care a emis dintr-o aeronava Hercules.
Ce se doreste de fapt prin aceasta lipsa de actiune la nivelul razboiului informational si informatic? Intelegem… SUA nu doreste interventia cu trupe si isi arunca din cand in cand cateva aeronave in lupta. Dar pe acest palier, unde ar putea detine controlul, de ce nu fac nimic? Asteapta oare Statele Unite ca Europa sa inteleaga „practic” ce reprezinta amenintarea ISIS? Inainte de lupta din teren trebuie sa se castige acest razboi informatic si informational. Pierdut de NATO in Iugoslavia…  Pierdut in prezent de NATO si SUA in Siria si Irak.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress