Gigi Becali obţine o primă victorie la CEDO în dosarul MApN

Gigi Becali obţine o primă victorie la CEDO în dosarul MApN. Magistraţii CEDO spun că vor trimite o adresă Guvernului României pentru a comunica motivul pentru care Gigi Becali nu a avut acces la informaţii clasificate din dosarul său pentru care apărătorului nu i s-au eliberat autorizaţii de acces.

„CEDO a cerut Ministerului Justiţiei pe puncte, cum adică a fost condamnat Becali pe art 13,din legea 78 pe 2000, când acest articol nu exista la vremea când a fost făcută fapta. Am fost condamnat pe un articol şi o lege care nu exista. Am fost condamnat pe o lege retroacativă. Să dea explicaţii Guvernul cum a fost condamant Becali pe informaţii clasificate la care avocatul nu a avut acces. În octombrie am făcut schimbul şi în noiembrie s-a modificat Codul Penal. Nu exista fapta”, a declarat Becali la Antena 3.

Dosarul privind schimbul de terenuri

Gigi Becali a fost condamnat, în mai 2013, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul privind schimbul de terenuri cu MApN. În acelaşi dosar, fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress