Armata Libera Siriana: intarita zilnic

Armata Libera Siriana este din ce in ce mai bine organizata si inarmata. In ultimele zile, pe teritoriul Siriei au intrat sute de tone de armament pentru opozitia militara din Siria. Aceste forte militare sunt formate din ofiteri care au dezertat din armata loiala lui Bashar Al-Assad si din barbati sirieni rezervisti (care au satisfacut stagiul militar de 2,5 ani, obligatoriu in Siria).
Originile razboiului civil din Siria sunt mai degraba etnice si religioase decat strict politice. Sirienii vorbesc de „cruciada alawita”, cu o impartire etnica si religioasa a poporului. Gruparea alawita ţine cu dinţii de putere în faţa majorităţii sunite a conducerii  de la Damasc a statului arab.În cei peste 40 de ani de dominaţie alawită, Siria a fost condusă de familia Al-Assad, care a împânzit toate structurile statului, clădindu-şi totodată o armată foarte puternică şi numeroasă. „Dacă un locotenent alawit se întâlneşte cu un colonel sunit, în mod clar superior în grad, cel din urmă îi va da ascultare celui dintâi, atât de puternică este secta alawită, în prezent, în Siria”, atrage atenţia Ghayas Masalati, fostul preşedinte al Ligii Arabilor Sirieni din România.
Sirienii din Romania au cerut expulzarea lui Walid Othman (varul lui Bashar Al-Assad) care este actualul ambasador al Siriei la Bucuresti.
In prezent, Armata Libera Siriana este intarita zilnic cu ofiterii si soldatii suniti nemultumiti de persecutia la care sunt supusi de tegimul alawit militar.
Potrivit unor surse siriene de la Bucuresti, doar noaptea trecuta au intrat din Turcia, pe teritoriul Siriei, peste 400 de tone de armament pentru armata de opozitie.
Potrivit unor informatii de presa, 20 de camioane incarcate cu arme au trecut recent granita turco-siriana, distribuind arme unor depozite din nordul Siriei. Informatia a fost confirmata de un oficial din „Consiliul Militar Suprem”, grup sub a carui denumire actioneaza unitati ale rebelilor sirieni.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress