ArmatăStiri politice

Proiect de lege PSD-ALDE privind pensionarea militarilor

Militarii vor putea ieşi la pensie la 65 de ani, la fel ca civilii. Proiectul mai prevede că „limitele de vârstă în grad până la care cadrele militare în rezervă pot fi menţinute în evidenţă sunt de 57 de ani pentru clasa I, 62 de ani pentru clasa a II-a şi 65 de ani pentru clasa a III-a”.

Un proiect de lege privind creşterea vârstei de pensionare a militarilor care a fost deja depus în Parlament. Militarii vor putea ieşi din activitate la 65 de ani, ca şi civilii, în condiţiile în care, în prezent, vârsta standard de pensionare pentru militari este de 60 de ani, la atingerea acestei varste acestia sunt trecuţi în rezervă din oficiu.

Noua lege de pensionare a militarilor

Iniţiatorii propunerii legislative, parlamentari PSD si ALDE îşi motivează propunerea prin deficitul „îngrijorător” de resursă umană” din acest domeniu. Proiectul mai prevede că „limitele de vârstă în grad până la care cadrele militare în rezervă pot fi menţinute în evidenţă sunt de 57 de ani pentru clasa I, 62 de ani pentru clasa a II-a şi 65 de ani pentru clasa a III-a.

Iniţiatorii spun ca în prezent, sistemul militar se confruntă cu un deficit îngrijorător în contextul în care, pe parcursul ultimilor nouă ani, modificările aduse legislaţiei în domeniul militar au generat plafonări ale soldelor, blocări ale încadrărilor si au creat premisele unor treceri masive în rezervă.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress